Ruud

ING: Mentor Program

april 6, 2021
Emma at Work

Ruud (25) kreeg eind 2018 te horen dat hij een hersentumor had. Inmiddels is hij schoon verklaard en staat hij te popelen om weer aan de slag te gaan. Hij deed mee aan het Mentor Program bij ING. Voor Ruud de eerste stap naar weer aan het werk na ziekte. Hij is gekoppeld aan een mentor en samen zijn ze aan de slag gegaan met persoonlijke doelen.

“In 2016 kreeg ik klachten. Ik voelde me niet goed en had veel hoofdpijn. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit: Het duurde uiteindelijk twee jaar voordat ik wist wat ik had. Eind 2018 stond mijn wereld op z’n kop: Ik heb een hersentumor. Ondanks mijn diagnose wilde ik door met school, ik studeerde namelijk voor autotechnicus, waar ik juist veel energie van kreeg. De geplande behandelingen in Groningen gooiden echter roet in het eten:  Het was niet meer haalbaar om het beroep ‘autotechnicus’ later uit te oefenen, het was fysiek te zwaar.”

Hoe kom ik erachter wat ik echt wil?

“Inmiddels gaat het goed met me, ik ben schoon verklaard! Dat is ook de reden dat ik weer in mezelf wilde gaan investeren. Vanaf 2018 zat ik thuis dus ik stond te popelen om weer aan de slag te gaan. Daarbij kon ik wel wat jongeren coaching en begeleiding gebruiken.

Ik moest wat anders doen en me daarbij ook gaan omscholen. Mijn vriendin zorgde ervoor dat ik in contact kwam met Emma at Work om te ontdekken wat ik nou écht wilde en wat mijn mogelijkheden waren.”

“Grijp iedere kans die je aangeboden wordt, je wordt er alleen maar beter van!”

Ruud

Weer aan het werk na ziekte

 “De afgelopen jaren heb ik best beperkt geleefd, omdat ik niet veel heb kunnen doen. Ik startte daarom met het Mentor Program bij ING om weer in contact te komen met mensen en op deze manier aan mijn toekomst te werken. Ik werd gekoppeld aan mijn mentor Erik. Al snel hadden we had over wat ik leuk vind om te doen en kwamen we uit bij mijn passie voor ICT. Ik heb me aangemeld voor een ICT-opleiding waar ik eind augustus mee begin. Met deze opleiding wil ik mijn kennis van de techniek combineren met mijn nieuwe opleiding binnen de ICT. Een hele uitdaging, maar daar ben ik wel voor in.”

Zelfvertrouwen vergroten

Om me zo goed mogelijk voor te bereiden op mijn nieuwe opleiding heb ik me tijdens het Mentor Program bezig gehouden met netwerken. Ik heb veel mensen ontmoet die al ervaring hebben in de ICT en die mij meer konden vertellen over het vakgebied. Mijn mentor en ik hebben zelfs kunnen regelen dat ik straks na de coronacrisis mee kan lopen bij een bedrijf dat software levert aan ING, super vet!”

Coaching voor jongeren met een beperking

 “Dankzij het Mentor Program weet ik wat ik in de toekomst wil. Ik kijk ernaar uit om eind augustus met mijn nieuwe opleiding te beginnen en een ritme op te bouwen. Natuurlijk moest ik een drempel over om iets nieuws te beginnen, maar ik heb geleerd dat je niet bang moet zijn voor een nieuwe stap en moet investeren in jezelf. Grijp iedere kans die je aangeboden wordt, je wordt er alleen maar beter van!”

Het Mentor Program bij ING is opgezet in samenwerking met ING Onbekend Talent en heeft als doel meer collega’s met een handicap of chronische ziekte aan te nemen. Zo wil ING bijdragen aan een meer divers en inclusief ING.

Gerelateerd