Diverse mensen maken een bedrijf mooier

juni 6, 2024
Emma at Work

“Via Emma at Work hoopte ik mijn mogelijkheden te ontdekken, mijn vaardigheden te verbeteren en te leren hoe ik mijn onzichtbare handicap het beste kan communiceren, vooral op de werkvloer. Door mijn omstandigheden had ik een grotere afstand tot de arbeidsmarkt dan mijn leeftijdsgenoten, wat vaak een belemmering vormde.”

Begin 2022 kwam Philine (28) in contact met Emma at Work. Op dat moment zocht zij een baan, maar ontdekte dat dit niet gemakkelijk was. Zonder werkervaring miste Philine de aansluiting op de arbeidsmarkt. Inmiddels werkt zij met veel plezier als digital campaign specialist bij Coca-Cola Europacific Partners.

Kun je iets vertellen over je huidige baan bij Coca-Cola Europacific Partners?

“Dankzij de partnerships van Emma at Work en de begeleiding van mijn coach kwam ik in contact met mijn huidige werkgever Coca-Cola Europacific Partners. Zij bekeken mijn CV en nodigden me uit voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek waren ze zo enthousiast dat ze samen met mij keken welke rol het beste bij mij zou passen en waar ik verder in gesprek kon gaan. Na vier gesprekken kreeg ik een aanbod voor mijn huidige baan. Inmiddels ben ik heel blij met mijn baan en heb ik in het afgelopen jaar al veel geleerd. Het is een leuk bedrijf met fijne mensen, wat de werkplek zeer aangenaam maakt.

Op mijn werk zijn ze heel flexibel. Ik krijg de ruimte om aan te geven wat ik nodig heb en kan mijn tijd zo inplannen dat het voor mij werkt. Zo kan ik tussendoor even een rondje lopen en mijn benen strekken. Ook denken ze mee over een ergonomische werkplek.”

Wat zou jij tegen bedrijven willen zeggen die willen werken aan een inclusie werkvloer?

“Diverse mensen maken een bedrijf mooier. We kunnen allemaal van elkaar leren en hebben waarschijnlijk meer gemeen dan we aanvankelijk dachten. Dus stel je open. We zijn allemaal anders en hebben verschillende sterke punten. Bedrijven moeten focussen op wat iemand goed maakt en waar die persoon blij van wordt. Maak geen aannames, communiceer, vraag en wees geïnteresseerd.”

Gerelateerd