Iris

Focus je op kleine overwinningen

december 21, 2023
Emma at Work

In december 2021 werd mijn wereld opgeschud toen de diagnose reumatoïde artritis werd gesteld. Een heftige confrontatie na maanden van strijd met intense pijn en slopende vermoeidheid. Maar het was niet alleen de fysieke tol die ik moest betalen; de mentale klap volgde later.

Op dat moment werkte ik als ervaringsdeskundige op een zorgboerderij. Toen de klachten op zijn ergst waren, kon ik ook niet meer elektrisch gitaar spelen. iets wat ik al doe vanaf mijn zestiende. Mijn allergrootste passie. En dat was nu opeens niet meer mogelijk.

“Iris, overweeg zangles, want gitaar spelen zit er niet meer in, zeiden de artsen. Mijn wereld stortte in.”

Iris

vaardigheden solliciteren

Ik verloor het vertrouwen in mijn lichaam en de toekomst leek op dat moment somber. Totdat een paar maanden later mijn behandelcentrum Reade mij in contact bracht met Emma at Work. Ik startte met nieuwe medicatie waardoor ik meer grip kreeg op mijn reuma. Ik wilde weer zelfvertrouwen opbouwen en vaardigheden ontwikkelen voor solliciteren. Dus meldde ik mij aan voor de GAP Track. Samen met mijn mentor stelde ik persoonlijke doelen. En toen opeens in juli dook er een interessante vacature op bij de Nationale Postcode Loterij!

Werken met reumatoïde artritis

Ik kreeg een kans op werkervaring en guess what? Nu ga ik met een grote glimlach naar mijn werk en voel ik me dankbaar dat ik op mijn eigen manier kan meedoen. Als mensen mij zeggen dat ik iets niet kan, dan gaat er een knop om. En wil ik er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen. Inmiddels kan ik weer gitaar spelen en repeteer ik wekelijks met mijn bandje. Ik ben blij dat ik weer dingen kan doen, die mij energie geven.

Wat ik graag wil meegeven is durf te vertrouwen op je eigen proces. Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Wees lief voor jezelf. En focus je op de kleine overwinningen.

Gerelateerd