Rosalie & het nieuwe jaar

Jill

“2021. Nieuwe doelen, dromen en uitdagingen staan voor je klaar. Maar waar je misschien wel het meest naar uitkijkt, zijn de kansen die je dit jaar wil én gaat pakken.

2020 was kort gezegd een moeilijk jaar voor velen. Het jaar waarin maar al te duidelijk werd dat gezondheid voor ons allemaal het allerbelangrijkst is. Veel jongeren met een (onzichtbare) chronische ziekte hebben vaak te maken met onbegrip wanneer ze uit moeten leggen waarom ze niet naar een feestje of festival kunnen, of waarom boodschappen doen teveel energie kost. Ze willen alles op hun eigen tempo kunnen doen, zonder verwachtingen. Juist in het afgelopen jaar was er ruimte voor begrip en werd er meer rekening gehouden met mensen die ziek zijn.

In het begin van het ‘coronajaar’ zat ik zelf nog in Australië. Ik had toen nog geen idee dat dit de laatste verre reis zou zijn voor nu. Maar als je mij nu de vraag zou stellen waar ik het meest van geleerd heb dit jaar, dan is dat de rust die ik ervaarde tijdens het dagelijks leven. Je moest niets, alles mocht, zolang je maar thuis bleef.

Wat heb jij van 2020 opgestoken? En wat is jouw grootste leerschool geweest? En de belangrijkste vraag: wat neem jij mee naar het nieuwe jaar?

Neem alle mooie momenten van 2020 mee en luister naar wat jij belangrijk vindt in het leven, waar je energie van krijgt en doe waar je goed in bent!”

– Rosalie