Pathé

Pathé: Winnaar Emma at Work Award 2019

april 7, 2021
Jill

Pathé kreeg in het Hotel Okura Amsterdam de 7e Emma at Work Award uitgereikt uit handen van Irene Moors en Marlies van Hilten. De prijs is in het leven geroepen voor werkgevers die jongeren met een chronische fysieke aandoening gelijke kansen geven op de arbeidsmarkt. Daarin maken ze écht het verschil voor deze jongeren. Ook YOU University en PGOsupport waren genomineerd voor de Award. Wat deze drie genomineerden gemeen hebben? Ze zijn extreem betrokken bij jongeren met een beperking en in alle drie de organisaties staat de mens centraal.

Pathé ontvangt deze prijs, omdat zij in 2018 een duidelijk verschil hebben gemaakt voor jongeren met een chronische ziekte of fysieke beperking. Emma at Work zet zich al sinds 2006 in voor deze jongeren en ondersteunt hen in het vinden van een (bij)baan en in hun persoonlijke ontwikkeling. Pathé zorgt voor goede begeleiding en aanpassingen op de werkvloer, zodat jongeren met een beperking vanaf 15 jaar, uit hun isolement komen en ‘gewoon’ mee kunnen doen.

Waarom inclusiviteit?

Gwenda David, HR Manager bij Pathé: “Inclusief werkgeverschap is voor ons belangrijk, omdat we vinden dat iedereen gelijke kansen moet krijgen op de arbeidsmarkt. Onze kernwaarden zijn: bijzonder, attent, vertrouwd en vernieuwend. Allemaal waarden die op onze samenwerking met Emma at Work van toepassing zijn en ook belangrijk zijn voor jongeren met een beperking. Extra aandacht die we willen geven aan deze doelgroep om het werken ‘gewoon’ te maken, daar staan wij voor en voelen we ons verantwoordelijk voor.”

Springplank voor jongeren met een chronische ziekte

Juryvoorzitter Prof. Dr. Hugo Heymans: “Het zijn hele uiteenlopende werkgevers met allemaal een intrinsieke motivatie om jongeren te helpen en een kans te bieden. Dat maakt het voor de jury ook een moeilijke keuze. Wat de doorslag gaf was de lange relatie tussen het Emma Kinderziekenhuis en Pathé. Tijdens de bouw van de Pathé Arena in Amsterdam werd er een extra bioscoopzaaltje gerealiseerd in het Emma Kinderziekenhuis. Een mooi initiatief voor de patiënten op de kinderafdeling, is door de samenwerking met Emma at Work uitgegroeid tot een ware springplak tot de arbeidsmarkt voor jongeren in heel Nederland.”

Emma at Work Award

De Emma at Work Award werd in 2019 voor de 7e keer uitgereikt in Hotel Okura Amsterdam. De award is een initiatief van het vijfsterren Superior hotel en Emma at Work. Het werd in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren Emma at Work te ondersteunen. Bedrijven die met een bijzondere betrokkenheid laten zien dat jongeren met een chronische fysieke aandoening heel goed kunnen functioneren op de arbeidsmarkt, komen in aanmerking voor de award.

Organisaties Fruitful Office, Havenbedrijf Amsterdam, ABN AMRO, PGGM, Stadsarchief Amsterdam en Provincie Utrecht wonnen eerder de prijs. De uitreiking werd mede mogelijk gemaakt door partners Hotel Okura Amsterdam en ABN AMRO.

Gerelateerd