Voor jongeren

Emma at Work is een veilige plek waar we kijken naar wat jou zo bijzonder maakt en wat jij leuk vindt om te doen. Waar ligt je kracht en wat zijn je ambities? Een chronische ziekte of lichamelijke beperking hoeft echt niet te betekenen dat er geen coole banen voor je zijn. Of dat nou vast of tijdelijk is, tijdens je studie of vakantie. En op het niveau dat bij je past: van VMBO tot universitair.

Na een intake gesprek met iemand van het Emma at Work-team kijken we samen wat voor jou de beste route is: is het goed om nog een sollicitatie training bij ons te volgen, heb je behoefte aan een coach of ben je ready to go?

Dan zoeken we een baan die bij je past. En maken we samen werk van je toekomst.

Slimme tips

Eén groot avontuur

Of het nou vakantiewerk is of voor het echie: een baan is een baan en je moet nou eenmaal solliciteren. Dat vind je misschien spannend, maar spannend kan ook leuk zijn! Zie het als één groot avontuur waar je met een positieve blik instapt. En vergeet niet; wij zijn er ook nog. Nog niet helemaal zeker over je sollicitatie skills? Dan kun je altijd bij ons aankloppen voor hulp.

Google!

Een goede voorbereiding is al het halve werk. Wat wil je uit het gesprek halen? Hoe wil je je presenteren? En niet geheel onbelangrijk: wie zijn die mensen waar je gaat solliciteren? Een rondje googelen kan je al een eind op weg helpen. Bekijk de website van het bedrijf waar je bent uitgenodigd; wat doen ze precies, wat is hun missie en waar zijn ze goed in? Lachen als je het straks nog beter weet dan zijzelf!

Wees trots

Dat mag ook wel eens gezegd worden: solliciteren is een pittige klus en er komt uiteindelijk maar één kandidaat uit de bus. Dat je het überhaupt geprobeerd hebt, daar mag je best trots op zijn. Wie de wijde wereld in gaat, gaat soms op zijn bek. Nou én! Opstaan en weer doorgaan.

Spiegeltje, spiegeltje…

Klaar om te gaan solliciteren? Ho! Stop! Kijk eens even in de spiegel… Zou je hier zélf een uur tegenaan willen kijken? Of zo naar een date gaan? We willen niet als je moeder klinken, maar je wil niet weten hoe sommigen erbij lopen als ze gaan solliciteren. Zorg dus dat je fris en fruitig de deur uit gaat. Kom op tijd. Afspraak is afspraak. (Jáááá Mam!)

Een goede match?

Het is heel cool als je wordt uitgekozen om ergens te gaan werken. Maar past de baan bij jou? Meestal voel je dat direct aan. De sfeer, de mensen, het soort werk. Je bent niet in een hokje te stoppen, dus blijf trouw aan jezelf. Als het een goede match is dan zorgen we dat je snel aan de slag kan. Maar is dat niet zo, dan horen we dat ook graag en zoeken we gewoon weer verder.

 

Durf jij het aan?

Handige links

Crohn op je werk biedt informatie over werken met crohn of colitis ulcerosa.

Ervaringsverhalen van jongeren met een chronische ziekte of beperking en over hoe zij hier mee omgaan kun je lezen op de site Jongeren in actie.

JIP staat voor Jongeren Informatie Punt en geeft informatie en advies over werk, school, drugs, geld, huisvesting, rechten en plichten, seks en vrije tijd.

Op Wij redden ons wel vind je oa informatie over CrossOver die als missie heeft dat zoveel mogelijk jongeren met een functiebeperking economisch zelfstandig worden en hun plaats in de maatschappij vinden.

ALL OF ME is een plek waar jonge mensen met een chronische aandoening elkaar kunnen vinden om te bespreken hoe je omgaat met alles om je heen, je vrienden, een nieuwe baan, seks, uitgaan of onzekerheid.  

Jopla is een platform voor en door jongeren met een handicap.

Op www.aanstellingskeuringen.nl vind je informatie over wat een aanstellingskeuring is, hoe, door wie en wanneer het uitgevoerd mag worden.

Wil je jouw conditie en spierkracht weer opbouwen of ben je op zoek naar de beste manier om te sporten? Dan is een traject bij Didit wat voor jou! Onder begeleiding van een fysiotherapeut en in een groep leeftijdsgenoten ga je bij Didit op weg naar meer energie.

De site van Hoezo Anders geeft informatie over onderwijs, werk, wonen, relaties en geld en hoe je op een positieve manier met ‘anders’ zijn kunt leven.

Veravitaal.nl is een site met tips en oefeningen hoe jij je met epilepsie beter kunt gaan voelen.

Op Studenten-Zorgverzekeringen.nl kun je terecht voor informatie over wat de zorgverzekering voor jou kan betekenen wanneer je een chronische ziekte of lichamelijke beperking hebt.

Wajong en werken is een bemiddelingsbureau dat specifiek gericht is op diverse uitkeringsgerechtigden zoals Wajong, WAZ, WAO, WGA, WIA en WW.

Parttime vacatures vind je op ParttimeWerk.nl, een carrièresite voor partimers & deeltijdwerkers dat een interactief platform biedt waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten.

Chronischwerkt.nl is gespecialiseerd in het begeleiden van werkgevers en hun werknemers met een chronische aandoening, met als doel hen plezierig aan het werk te houden of te krijgen.