ING

Jill Bedrijven

NaimaNaima (30) heeft Xeroderma Pigmentosa, een ernstige en zeldzame huidziekte. Hierdoor kan Naima slecht tegen daglicht. Daarbij heeft ze ook een visuele beperking. Naima is opgeleid tot sociaal juridisch medewerker en is nu al enige tijd via Emma at Work aan de slag bij ING.

Eind 2011, nadat Naima’s contract was verlopen bij de Politie Academie in Amsterdam, klopte ze weer aan bij Emma at Work. ze wilde graag blijven werken en wist dat Emma at Work haar hier heel goed in kon helpen.

Naima: ‘Met inmiddels vijf jaar werkervaring op mijn CV, besef ik hoe ver ik ben gekomen. En dat mede door het krijgen van een mooie kans bij de ING.

Toen ik in 2009 mijn diploma voor Sociaal Juridisch Medewerker behaalde en vol energie opzoek ging naar een baan, werd ik vaak afgeschrikt door het aantal jaren aan werkervaring dat werd gevraagd in vacatures. Twee jaar, drie jaar en soms zelfs vijf jaar werkervaring. Ik dacht dan: “Hoe ga ik dat in hemelsnaam ooit hebben?”.
Dit gevoel werd versterkt nadat ik merkte dat het solliciteren via “de reguliere weg” niet echt wilde vlotten. Maar mijn redding was nabij: Emma at Work!

Het solliciteren via “de reguliere weg” verliep in die zin niet soepel doordat ik wel regelmatig wel uitgenodigd voor gesprekken, maar vaak niet verder kwam dan het sollicitatiegesprek. In hoeverre mijn arbeidsbeperking hierin een rol speelde zal nooit duidelijk zijn. Maar omdat ik niet altijd in mijn brieven vermeldde dat ik een chronische huidaandoening en visuele beperking heb, kan ik me voorstellen dat het best een verrassing is tijdens het sollicitatiegesprek. Zelf vond en vind ik nog steeds dat je je beperking niet hoeft te vermelden in een sollicitatiebrief. Maar je moet wel goed weten wat de eventuele gevolgen van je arbeidsbeperking zijn voor je toekomstige baan.

Door de professionele hulp van Emma at Work ben ik nu dus vijf jaar verder en heb ik veel geleerd. Emma at Work heeft me geholpen op een rij te zetten wat mijn ambities, mogelijkheden, talenten en onmogelijkheden zijn. Ik ben daardoor een sterker mens geworden en weet beter wat ik wil en kan.

Mijn werk bij de ING waardeer ik enorm. De ING biedt mij de kans mijn talenten in te zetten en me verder te ontwikkelen, zoals ieder andere collega. Uiteraard heb ik grotendeels zelf aan deze weg getimmerd, maar er is me wel een kans gegeven. En dat is absoluut een voorwaarde om verder te kunnen komen in je leven. Ik ben daarom extra trots op het project Onbekend Talent van ING. Het ambitieuze project waarin werkzoekenden met een arbeidsbeperking de mogelijkheid krijgen om in een passende functie te werken binnen ING

Mijn boodschap is dan ook: geef iedereen een kans! Dus ook mensen met een arbeidsbeperking. Want die ene kans kan zorgen voor immens waardevolle ervaringen, zowel voor de werknemer als voor de werkgever.’